Kan ik ook met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

Ja dat kan, zolang dat land niet uitgesloten is op de groene verzekeringskaart. In het buitenland heb je ook recht op hulpverlening bij een Alphabet contract. Wij adviseren je om ook de optie vervangend vervoer in het contract op te nemen. Wanneer je hiervoor kiest heb je per direct recht op een vervangende auto bij onderhoud en schade. Als vervangende auto biedt Alphabet een auto uit het B-segment, bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of vergelijkbaar.

Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

Wij bieden je altijd pechhulp in het binnen- en buitenland. Als je hebt gekozen voor de extra optie vervangend vervoer in jouw contract, dan heb je ook recht op een vervangende auto na 24 uur. Bij pech bel direct met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711. 

Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Dit houdt ook in dat het 2todrive is toegestaan. Je dient hierbij wel te voldoen aan alle gestelde eisen hierover. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Waar krijgt mijn auto onderhoud en/of APK keuring?

Als leaserijders kan je voor onderhoud terecht bij de merkdealer, JAMES Autoservice of Profile. Naast het voordeel dat je op meer plaatsen terecht kunt, heb je als leaserijder bij de genoemde twee universele bedrijven gegarandeerde haal- en brengservice bij onderhoud

Wanneer jouw e-mailadres bij ons bekend is en wij beschikken over een betrouwbare kilometerstand, sturen wij je een bericht wanneer jouw auto aan onderhoud toe is. In dit bericht staat ook vermeld bij welke service partner bij jou in de buurt, jij jouw auto mag aanbieden voor onderhoud.

Brandstof tanken

Kies je voor de Mobility Wallet Brandstofpas dan tank je bij 1.150 stations in Nederland met een vaste korting per liter. Op deze manier tank je voordelig en snel. Navigeer direct naar het dichtstbijzijnde tankstation met de AlphaGuide app. Hierin staan alle tanklocaties binnen het Mobility Wallet netwerk. Door op één van de gevonden locaties te klikken kan je vervolgens ook eenvoudig de navigatie er naar toe starten. De pas is uit te breiden met verschillende opties waaronder Europa dekking, tol, wassen en parkeren.

Tol:

Alphabet werkt met nationale en internationale brandstofpassen. De internationale brandstofpas biedt de mogelijkheid brandstof te tanken en tol te betalen bij alle brandstof- en tolstations waar de pas geaccepteerd wordt in het Buitenland.

Wasstraat:

Naast de brandstoffen kunnen er bij de aangesloten tankstations diensten zoals autowassen en autovloeistoffen (zoals koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en motorolie) worden afgerekend, mits de limietinstelling en de werkgever dit toestaat.

Parkeren:

Ook op straat waar betaald parkeren verplicht is, gebruik je de mobility wallet. Parkeer in de 115 gemeentes die aangesloten zijn bij het nationale parkeerregister. Gebruik hiervoor de AlphaGuide app of het Driver dashboard van MTc om de parkeertransactie mobiel te starten en stoppen.

Kunnen wij je helpen?

Bel (076) 5793790 voor personenauto's of bel een bedrijfswagen specialist via (076) 5793910.