Wat is inbegrepen in het maandbedrag?

Met Alphabet kun je echt zorgeloos autorijden, want in het maandbedrag zijn alle autokosten opgenomen. Onderstaand leggen we uit welke kosten dit zijn:

 • Regulier onderhoud, reparaties, vervanging van banden en een eventuele APK keuring. Hiervoor kun je altijd gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.
 • Standaard zit er geen vervangende auto in het leasecontract. Je kunt er tijdens de bestelling voor  kiezen om een vervangende auto mee te bestellen.
 • Motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit is een indirecte belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig en niet over het gebruik. Het is dus een houderschapsbelasting. Een populaire benaming is wegenbelasting.
 • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland. Bij pech of schade onderweg kun je op ieder moment bellen met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711.
 • WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk)
 • Afschrijving en rente

Wat zit niet in het leasecontract?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Wat is het Raster?

Bij elk contract vanaf een looptijd van 24 maanden ontvangt u het Raster. In dit Raster kunt u aflezen wat uw leasetarief is bij een afwijkende looptijd of kilometrage. Het Raster wordt toegepast in de volgende gevallen: tussentijds als het jaarkilometrage meer dan 20% afwijkt van de waarde in het leasecontract en/of na (voortijdige) beëindiging. Ligt de werkelijke looptijd/jaarkilometrage combinatie tussen twee rasterpunten? Dan wordt het leasetarief lineair berekend tussen de betreffende tarieven. Hierdoor komt u tijdens het leasecontract niet voor verrassingen te staan, mocht u onverhoopt meer of minder kilometers rijden dan contractueel afgesproken.

In het raster worden componenten binnen raster en buiten raster benoemd.
Componenten binnen het raster zijn: Afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer, kosten deel 1 en 2. Deze componenten zijn, na aflevering van de auto niet meer te wijzigen

Componenten buiten het raster zijn: Assurantie en houderschapsbelasting. Deze componenten kunnen na aflevering van de auto of gedurende het contract wijzigen.

Selecteer extra zekerheden die passen bij jouw persoonlijke situatie

Voor een extra bedrag per maand is het mogelijk om het leasecontract aan te vullen met:

 • Schadeverzekering Inzittenden; De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt letselschade en schade aan bagage of kleding van bestuurder en passagiers.
 • Vervangende auto: Je kunt er tijdens de bestelling voor  kiezen om een vervangende auto mee te bestellen. Wanneer je hiervoor kiest heb je per direct recht op een vervangende auto bij onderhoud en schade. Als vervangende auto biedt Alphabet een auto uit het B-segment, bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of vergelijkbaar.
 • Lagere eigen bijdrage; Daarmee verlaag je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade.
 • Hogere eigen bijdrage; Daarmee verhoog je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade, maar krijg je een korting op jouw leasetarief.
 • All-season banden; Banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.
 • Winterbanden; Banden speciaal voor winterse omstandigheden. 

Kan ik nog iets toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

Wil je contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer.

Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties zijn sowieso niet mogelijk, voor overige zaken (zoals accesoires) kun je het beste contact met ons opnemen.

Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

Wanneer je structureel meer of minder kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kun je tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen of verlagen. Je ontvangt van ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere of lagere jaarkilometrage. Dit doen we volgens ons Raster. 

Kunnen wij je helpen?

Bel (076) 5793790 voor personenauto's of bel een bedrijfswagen specialist via (076) 5793910.