Bedrijfswagen leasen: de voordelen

Een groot deel van de in Nederland rijdende bedrijfswagens is aangekocht. Toch brengt het kopen van een bedrijfswagen een aantal risico’s met zich mee. Het is een grote investering, terwijl je dat geld liever aan iets anders besteedt. Bovendien moet je er zelf voor zorgen dat de bus goed onderhouden wordt, zodat je kunt blijven rijden én dus je werk kunt blijven doen. 

Wanneer je als ondernemer zakelijk wilt rijden, heb je verschillende keuzes. Zoals gezegd kun je er een kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfswagen te leasen. En dat kan flinke voordelen opleveren voor jou als ondernemer en voor je bedrijf. Over die voordelen vertellen we je hieronder graag meer.

1. Zorgeloos rijden

Eén van de grootste voordelen van full operational lease is dat je geen zorgen hebt over onverwachte kosten. Je betaalt maandelijks een vast tarief. Daar tegenover staat dat je niet verantwoordelijk bent voor onderhoud en reparatiekosten, maar ook niet voor de service die nodig is wanneer je met pech langs de weg staat. Alles wordt voor je geregeld!

 

2. Zo min mogelijk stilstand

Doordat wij afspraken hebben met verschillende merkdealers en onderhoudsleveranciers kunnen we onderhoud flexibel én op maat aanbieden. Ook als er een keer wat gerepareerd moet worden, kan dit zo flexibel geregeld worden op tijden waarvan jij als ondernemer zo min mogelijk last hebt. Zo zorg je dat jouw bedrijfswagen zo min mogelijk stil staat.

 

3. Inrichting op maat

Als merkonafhankelijke leasemaatschappij heeft Alphabet meer dan 25 jaar ervaring in het leasen van bedrijfswagens. Wij beschikken als een van de weinige aanbieders op de markt over een eigen team wat is gespecialiseerd in bedrijfswagens. Dankzij deze aanwezige kennis én ervaring, kunnen ze jou voorzien van het beste advies in de keuze voor een bedrijfswagen en alles wat hierbij komt kijken.

Onze adviseurs weten precies wat mogelijk is qua inrichting, zodat samen met jou de meest efficiënte keuze gemaakt kan worden. Door de ervaring en actuele kennis van wet- en regelgeving op dit gebied ben je verzekerd van advies waar je op kan vertrouwen. En uiteraard wordt vervolgens de levering en alles wat hierbij komt kijken ook voor je geregeld!

 

4. Aantrekkelijke subsidieregelingen voor elektrische bedrijfswagens

Vandaag de dag zijn er aantrekkelijke subsidieregelingen voor elektrische bedrijfswagens. We weten allemaal dat dit beter is voor het milieu en dat elektrisch rijden goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Maar ook weten we dat de aanschaf van een elektrisch voertuig qua prijs flink kan oplopen… 

De subsidieregelingen voor elektrische bedrijfswagens, zoals de SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s) en de MIA (Milieu-investeringsaftrek) maken dit een stuk aantrekkelijker. Deze regelingen kunnen door de leasemaatschappij worden aangevraagd en direct in mindering worden gebracht op het maandelijkse tarief. En dat is fijn, want het scheelt jou als ondernemer een hoop administratieve rompslomp én bespaart je ook nog eens geld.Naast het financiele voordeel wat elektrisch rijden biedt, zorgt het er ook voor dat je bent voorbereid op de invoering van zero-emissie zones. Dit houdt in dat gemeenten er vanaf 2025 voor mogen kiezen om een zero-emissie zone in te voeren. Je kunt er maar beter goed én tijdig op voorbereid zijn, toch?

 

5. Shortlease

Als je gaat leasen is het van groot belang dat het contract van jouw leaseauto aansluit bij jouw bedrijf en bij wat jij wilt en belangrijk vindt. De duur van een leasecontract speelt hierin een grote rol.

In sommige gevallen is het namelijk zo dat je voor een kortere periode een bedrijfsauto nodig hebt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je te maken hebt met seizoensgebonden activiteiten of een tijdelijk groot project hebt, en daarom je bedrijfswagen slechts een aantal maanden nodig hebt. Dan is het fijn ook voor een flexibele mobiliteitsoplossing te kunnen kiezen. Daarom kun je ook kiezen voor shortlease. Hierbij geniet je van alle voordelen van Full Operational Lease, maar dan voor een flexibele periode van minimaal 6 tot maximaal 24 maanden.

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons aanbod bedrijfswagens.

 

Kunnen wij je helpen?

Bel een bedrijfswagenspecialist via (076) 5793910 of mail naar bedrijfswagens@alphabet.com.