Top 5 meest gestelde vragen

Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Dit houdt ook in dat het 2todrive is toegestaan. Je dient hierbij wel te voldoen aan alle gestelde eisen hierover en ook je werkgever moet dit goed vinden. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

Wat is er wel en niet inbegrepen in het leasetarief?

Met Alphabet kun je echt zorgeloos autorijden, want in het maandbedrag zijn zo goed als alle autokosten opgenomen. Het gaat hier om:

  • Regulier onderhoud, reparaties, vervanging van banden en een eventuele APK keuring. Als je auto in onderhoud is bij James Autoservice of Profile  kun je altijd gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.
  • Standaard zit er geen vervangende auto in het leasecontract. Je kunt er tijdens de bestelling voor  kiezen om een vervangende auto mee te bestellen.
  • Motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit is een indirecte belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig en niet over het gebruik. Het is dus een houderschapsbelasting. Een populaire benaming is wegenbelasting.
  • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland. Bij pech of schade onderweg kun je op ieder moment bellen met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711.
  • WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk)
  • Afschrijving en rente

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

Hoe worden meer- en minderkilometers verrekend?

Dit doen we door middel van ons raster. Voorafgaand aan ieder leasecontract ontvang je standaard een overzicht waarmee je inzicht krijgt in de ontwikkeling van het leasetarief wanneer het aantal kilometers en/of de looptijd van het contract afwijkt. Hierdoor kom je tijdens het leasecontract niet voor verrassingen te staan als er meer of minder kilometers worden gereden dan in het leasecontract is afgesproken. 

Welke verzekering is inbegrepen?

De auto heeft een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid), zoals dat verplicht is in Nederland. Dit is een dekking voor aan anderen toegebrachte schade. Daarnaast is er ook een casco-dekking van toepassing. Dit wordt meestal aangegeven als een all-risk dekking. Hiermee is schade aan of diefstal van de auto verzekerd. Eventuele persoonlijke schade of letselschade worden niet gedekt door de casco-verzekering. Wel kun je een aanvullende SVI-verzekering afsluiten bij het bestellen van een leaseauto.

Wat is het Raster waar Alphabet mee werkt?

Met het Raster dat Alphabet biedt, kom je tijdens je leasecontract niet voor verrassingen te staan, mocht je onverhoopt meer of minder kilometers rijden dan contractueel afgesproken. Alphabet is hier uniek in! Maar wat houdt dit nu precies in?

Bij elk contract vanaf een looptijd van 24 maanden ontvang je het Raster. In dit Raster kun je aflezen wat het leasetarief is bij een afwijkende looptijd of kilometrage. Het Raster wordt toegepast in de volgende gevallen: tussentijds als het jaarkilometrage meer dan 20% afwijkt van de waarde in het leasecontract en/of na (voortijdige) beëindiging. Ligt de werkelijke looptijd/jaarkilometrage combinatie tussen twee rasterpunten? Dan wordt het leasetarief lineair berekend tussen de betreffende tarieven. 

In het raster worden componenten binnen raster en buiten raster benoemd.
Componenten binnen het raster zijn: Afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer, kosten deel 1 en 2. Deze componenten zijn, na aflevering van de auto niet meer te wijzigen

Componenten buiten het raster zijn: Assurantie en houderschapsbelasting. Deze componenten kunnen na aflevering van de auto of gedurende het contract wijzigen.

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.

Direct contact

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.