• COVID-19 maatregelen

  COVID-19 maatregelen

  Wij kunnen ons goed voorstellen dat je gezien de siutatie vragen hebt over onze dienstverlening in het algemeen of over jouw leasecontract in het bijzonder. De tot op heden veelgestelde vragen hebben wij voor jouw verzameld.

  Lees verder op alphabet.com

 • Alphabet Occasion Lease

  Wat is Alphabet Occasion Lease?

  Dit is het zakelijk leasen van een jong gebruikte auto bij Alphabet. Dit kan een goed idee zijn als je op zeer korte termijn een betrouwbare auto zoekt of als je zakelijk wil leasen voor een kortere periode (vanaf 12 maanden). De auto's zijn max. 3 jaar oud en altijd goed onderhouden binnen ons netwerk. Omdat de auto's niet nieuw zijn, kun je bovendien leasen voor een voordelig leasetarief.  Je profiteert in sommige gevallen van het oude bijtellingspercentage en een lagere fiscale waarde. Ook kan het handig zijn als je een auto ter overbrugging zoekt, omdat b.v. je elektrische auto nog niet leverbaar is. Bekijk hier ons aanbod.

  Voor wie is Alphabet Occasion Lease?

  Alphabet Occasion Lease is eigenlijk voor elke persoon die een auto zakelijk wil leasen voor een aantrekkelijk tarief en eventuele kortere periode. Of je nu ZZP'er bent of een werknemer in loondienst. Wel doen we een financiële check waarvoor je b.v. jaarcijfers moet overhandigen. Ben je in loondienst dan zal je werkgever of wagenparkbeheerder dus het contract bij ons moeten afsluiten en de betreffende stukken moeten aanleveren en het contract moeten tekenen.

  Hoe kan ik een offerte opvragen?

  Als je op een auto van je keuze klikt, dan zie bij stap 2 dat je de auto kunt bestellen. Naast de bestelknop zit ook een offerteknop. Hier kun je de offerte zien en evt. printen. Handig als je de offerte wil voorleggen aan je werkgever of wagenparkbeheerder.

  Wat voor leasecontract krijg ik en hoe zien de Algemene Voorwaarden eruit?

  Bestel je een auto bij Alphabet Occasion Lease dan gelden de Algemene Voorwaarden van Alphabet Nederland B.V. Lease je al bij ons en heb je afwijkende voorwaarden of afspraken dan zijn deze hier niet van toepassing. De veelgestelde vragen over je leasecontract kun je hier terugvinden. Het kopje 'bestellen en aflevering' gaat logischerwijs niet op, omdat je kiest voor een occasion en niet voor een nieuwe auto.

  Hoeveel jaar oud is een occasion leaseauto en hoeveel kilometer staat er op de teller?

  Wij selecteren altijd jong gebruikte auto's voor occasion lease. Ze zijn maximaal 3 jaar oud. De leeftijd en kilometerstand staat altijd vermeld bij elke auto. Bij een diesel auto kan het zijn dat er wat meer op teller staat dan bij een elektrisch auto of een benzine uitvoering.

  Wat betekent het als een auto 'gereserveerd' is?

  Dit betekent dat iemand de auto besteld heeft en in het proces van financiële toetsing en contractafsluiting zit. We willen voorkomen dat auto's door meerdere personen besteld worden, terwijl we er maar 1 exemplaar van hebben. Het kan dus zo zijn dat als het contract niet doorgaat de auto weer beschikbaar komt. Je ziet dit dan vanzelf en de auto is dan weer te bestellen.

  Waarom moet ik informatie en documenten binnen 2 werkdagen aanleveren?

  Dit vragen wij van je, zodat we de doorlooptijd zo kort mogelijk kunnen houden. Zo kun jij snel rijden en kunnen! Bovendien willen we auto's niet onbeperkt reserveren. Dat is niet eerlijk voor anderen. Als je je documenten niet tijdig (2 werkdagen) inlevert, dan zetten wij de auto weer op beschikbaar op de website.

  Kan ik de auto bezichtigen en evt. proefrijden?

  Onze auto's zijn in hele goede staat en van binnen en buiten helemaal in orde. Wil je snel rijden dan raden wij je niet aan om de auto vooraf te komen bezichtigen. De auto kan namelijk in de tussentijd weg zijn. We hebben er van elk exemplaar maar 1 op voorraad. Voor het bezichtigen dien je een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak vindt er geen uitleg van de auto plaats. We vragen je wel om alleen een afspraak te maken als je echt serieus geïnteresseerd bent in de auto en dus ook voornemens bent om de auto te bestellen.

  Krijg ik bovenop de maandprijs nog korting?

  Nee, we hebben ervoor gekozen om de auto's extra scherp te prijzen. Er gaat dus geen extra korting meer vanaf.

  Hoe weet ik of er in de auto is gerookt?

  Natuurlijk reinigen wij onze occasions altijd zeer grondig. Mocht je toch zeker willen weten dat er niet is gerookt in de auto, neem dan contact met ons op. Onze specialisten van Alphabet Occasions kunnen dit dan voor je nagaan.

  Wat kan ik verwachten van de staat van de auto qua schades, aangezien het een gebruikte auto is?

  Als je overgaat tot het afsluiten van een occasion leasecontract maken we de auto natuurlijk rijklaar voor je! We herstellen eventuele schades (die geen gebruikerssporen zijn volgens het innameprotocol van Alphabet) voor aflevering. Indien deze er al op zaten, hebben we deze laten herstellen. Wel is het natuurlijk een gebruikte auto dus de auto kan wel wat gebruikersschade hebben, zoals wat steenslag. Met deze gebruikersschade mag je de auto na je contract ook weer inleveren. Hier kun je dus achteraf geen rekening voor krijgen. We durven wel te zeggen dat de auto's die we aanbieden als occasion er erg goed uitzien!

  Kan ik nog extra accessoires, zoals een trekhaak, op de auto laten monteren?

  Het laten monteren van een trekhaak is mogelijk. Deze accessoire voegen we dan toe aan je leasecontract. Reken in dit geval op een wat langere levertijd en een wat hoger leasetarief. Het is niet mogelijk om andere accessoires toe te voegen, zoals leren bekleding of een navigatiesysteem.

  Kan ik er winterbanden bij nemen?

  Ja, dat kan. Deze optie kun je in stap 2 van het bestellen toevoegen aan je contract. Natuurlijk zorgt dit wel voor een stijging van het leasetarief

  Binnen hoeveel tijd kan ik de auto krijgen?

  Na contractondertekening kunnen wij de auto in principe binnen 10 werkdagen leveren. Dit duurt langer als je er b.v. nog een trekhaak op wilt laten monteren.

  Hoe gaat het met de aflevering van de auto?

  Nadat alles rond is plannen we je een afspraak met je in. Wij leveren de auto dan standaard af op de door jouw gewenste locatie. Dit is bij de prijs inbegrepen.

  Kan ik een occasion bestellen die niet bij het online aanbod staat?

  Ons actuele aanbod voor occasion lease staat online. Het aanbod is zorgvuldig geselecteerd door ons. We doen dit op basis van de juiste prijs/kwaliteitverhouding en hetgeen beschikbaar is. We vernieuwen het aanbod zo vaak als mogelijk. Wil je toch heel graag een ander soort occasion leasen dan kun je dit bij ons aangeven en gaan we kijken of we zo'n soort auto in de toekomst kunnen opnemen in het online aanbod.

 • Bestellen & afleveren nieuwe leaseauto

  Mag ik zelf de leverende dealer bepalen?

  Dat is helaas niet mogelijk. Onze scherpe tarieven kunnen wij aanbieden door inkoopafspraken te maken en zelf de leverende dealer te selecteren. Wij houden daarbij altijd zoveel mogelijk rekening met jouw woonplaats. 

  Kan ik nog andere opties en/of accessoires toevoegen?

  Nee, dat is niet mogelijk. Alle keuzemogelijkheden bieden wij aan op onze website bij de geselecteerde auto. De beschikbare kleuren, zijn ook altijd de kleuren waaruit je online kunt kiezen.

  Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Het is niet mogelijk om de auto na online bestelling te annuleren. Annulering van een bestelling van een Leasevoertuig zal leiden tot ontbinding van het leasecontract. Alle kosten hiervan zijn voor rekening van de klant. Alphabet brengt hiervoor €275,- (ex. BTW) administratiekosten in rekening. 

  Wanneer wordt mijn auto afgeleverd?

  Zodra het getekende leasecontract door ons ontvangen is, wordt jouw nieuwe auto besteld bij de door ons geselecteerde dealer. Je krijgt dan een bericht van ons over (verwachte) leverdatum.

   

  Waar wordt de auto afgeleverd?

  Wij houden altijd zoveel mogelijk rekening met jouw woonplaats en de leverende dealer. Het komt ook voor dat wij een speciale actie hebben met een geselecteerde dealer. In dat geval kan het zijn dat de afstand voor jou niet ideaal is. Je kunt dan gebruik maken van de afleverservice van Alphabet.

  Kan mijn auto ook op een zelf gekozen locatie worden afgeleverd?

  Ja, dat kan. Als je de auto niet zelf op kunt halen, dan kun je kiezen voor de afleverservice. Geef dit wel tijdig bij ons aan, zodat wij alles voor je kunnen plannen. De kosten voor de aflevering zijn €150,- (ex. BTW).

 • Financiële toetsing & acceptatie

  Startende ondernemer?

  Als startende ondernemer moet je rekening houden met aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld een aanbetaling of borg. In het geval van ZZP, VOF of eenmanszaak word je getoetst en geregistreerd bij BKR.

  Waarom doet Alphabet een financiële toetsing?

  Wij vinden het erg belangrijk dat de overeenkomst tussen jou en Alphabet verantwoord is voor beide partijen. Om deze reden voeren we een financiële toetsing en acceptatie uit. Deze is erop gericht om de risico’s op betalingsproblemen te beperken. 

  Welke gegevens heeft Alphabet nodig voor de toetsing?

  Voor de verdere behandeling van jouw aanvraag voor de leaseauto hebben we gegevens nodig over jouw bedrijfssituatie. Voor een snelle afhandeling verzoeken wij je binnen 3 dagen na aanvraag aan te leveren:

  • Uittreksel KvK contractaanvrager niet ouder dan 3 maanden
  • Uittreksel KvK moedermaatschappij niet ouder dan 3 maanden i.v.m. tekenbevoegdheid (indien van toepassing) 
  • Uittreksel KvK moedermaatschappij niet ouder dan 3 maanden i.v.m. toetsing op holding (indien van toepassing) 
  • Jaarcijfers (winst- en verliesrekening + balans) niet ouder dan 18 maanden contractaanvrager
  • Jaarcijfers (winst- en verliesrekening + balans) niet ouder dan 18 maanden moedermaatschappij i.v.m. toetsing op holding (indien van toepassing)
  • Indien starter en nog geen jaarcijfers: openingsbalans / financiële prognose / businessplan incl. prognose
  • Recente jaarcijfers of 3 recente bankafschriften indien je een eenmanszaak voert

  Kan ik ook een aanbetaling doen?

  Ja, dat is mogelijk. De aanbetaling wordt verrekend met jouw maandelijkse leasebedrag. 

  Wat doet Alphabet met het BKR?

  Wij toetsen bij het Bureau Krediet Registratie wat jouw lopende financiële verplichtingen zijn en of er sprake is (geweest) van betalingsachterstanden.

  Wanneer jij een leaseauto van Alphabet gaat rijden, melden wij deze betalingsverplichting ook aan bij het BKR. In het geval van een betalingsachterstand zijn wij volgens de regels van het BKR verplicht dit bij hen te melden. Natuurlijk nemen wij hiervoor altijd meerdere keren contact met je op. 

 • Het leasecontract

  Wat is inbegrepen in het maandbedrag?

  Met Alphabet kun je echt zorgeloos autorijden, want in het maandbedrag zijn alle autokosten opgenomen. Onderstaand leggen we uit welke kosten dit zijn:

  • Regulier onderhoud, reparaties, vervanging van banden en een eventuele APK keuring. Hiervoor kun je altijd gebruik maken van de gratis haal- en brengservice.
  • Standaard zit er geen vervangende auto in het leasecontract. Je kunt er tijdens de bestelling voor  kiezen om een vervangende auto mee te bestellen.
  • Motorrijtuigenbelasting (MRB). Dit is een indirecte belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig en niet over het gebruik. Het is dus een houderschapsbelasting. Een populaire benaming is wegenbelasting.
  • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland. Bij pech of schade onderweg kun je op ieder moment bellen met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711.
  • WA-verzekering en dekking van cascoschade (allrisk)
  • Afschrijving en rente

  Wat zit niet in het leasecontract?

  In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor jouw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.

  Wat is het Raster waar Alphabet mee werkt?

  Bij elk contract vanaf een looptijd van 24 maanden ontvangt u het Raster. In dit Raster kunt u aflezen wat uw leasetarief is bij een afwijkende looptijd of kilometrage. Het Raster wordt toegepast in de volgende gevallen: tussentijds als het jaarkilometrage meer dan 20% afwijkt van de waarde in het leasecontract en/of na (voortijdige) beëindiging. Ligt de werkelijke looptijd/jaarkilometrage combinatie tussen twee rasterpunten? Dan wordt het leasetarief lineair berekend tussen de betreffende tarieven. Hierdoor komt u tijdens het leasecontract niet voor verrassingen te staan, mocht u onverhoopt meer of minder kilometers rijden dan contractueel afgesproken.

  In het raster worden componenten binnen raster en buiten raster benoemd.
  Componenten binnen het raster zijn: Afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, banden, vervangend vervoer, kosten deel 1 en 2. Deze componenten zijn, na aflevering van de auto niet meer te wijzigen

  Componenten buiten het raster zijn: Assurantie en houderschapsbelasting. Deze componenten kunnen na aflevering van de auto of gedurende het contract wijzigen.

  Welke extra zekerheden kan ik toevoegen aan mijn leasecontract?

  Voor een extra bedrag per maand is het mogelijk om het leasecontract aan te vullen met:

  • Schadeverzekering Inzittenden; De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt letselschade en schade aan bagage of kleding van bestuurder en passagiers.
  • Vervangende auto: Je kunt er tijdens de bestelling voor  kiezen om een vervangende auto mee te bestellen. Wanneer je hiervoor kiest heb je per direct recht op een vervangende auto bij onderhoud en schade. Als vervangende auto biedt Alphabet een auto uit het B-segment, bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of vergelijkbaar.
  • Lagere eigen bijdrage; Daarmee verlaag je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade.
  • Hogere eigen bijdrage; Daarmee verhoog je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade, maar krijg je een korting op jouw leasetarief.
  • All-season banden; Banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.
  • Winterbanden; Banden speciaal voor winterse omstandigheden. 

  Kan ik nog iets toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

  Wil je contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer.

  Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties zijn sowieso niet mogelijk, voor overige zaken (zoals accesoires) kun je het beste contact met ons opnemen.

  Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

  Wanneer je structureel meer of minder kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kun je tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen of verlagen. Je ontvangt van ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere of lagere jaarkilometrage. Dit doen we volgens ons Raster. 

 • Gebruik van de leaseauto

  Kan ik ook met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

  Ja dat kan, zolang dat land niet uitgesloten is op de groene verzekeringskaart. In het buitenland heb je ook recht op hulpverlening bij een Alphabet contract. Wij adviseren je om ook de optie vervangend vervoer in het contract op te nemen. Wanneer je hiervoor kiest heb je per direct recht op een vervangende auto bij onderhoud en schade. Als vervangende auto biedt Alphabet een auto uit het B-segment, bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of vergelijkbaar.

  Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

  Wij bieden je altijd pechhulp in het binnen- en buitenland. Als je hebt gekozen voor de extra optie vervangend vervoer in jouw contract, dan heb je ook recht op een vervangende auto na 24 uur. Bij pech bel direct met Alphabet Assistance, onze 24-uurs alarmcentrale. Het telefoonnummer is (076) 5 711 711. 

  Mogen anderen ook in de auto rijden?

  Wij vinden het geen probleem als je partner of gezinsleden in jouw leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Dit houdt ook in dat het 2todrive is toegestaan. Je dient hierbij wel te voldoen aan alle gestelde eisen hierover. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.

  Waar krijgt mijn auto onderhoud en/of APK keuring?

  Als leaserijders kan je voor onderhoud terecht bij de merkdealer, JAMES Autoservice of Profile. Naast het voordeel dat je op meer plaatsen terecht kunt, heb je als leaserijder bij de genoemde twee universele bedrijven gegarandeerde haal- en brengservice bij onderhoud

  Wanneer jouw e-mailadres bij ons bekend is en wij beschikken over een betrouwbare kilometerstand, sturen wij je een bericht wanneer jouw auto aan onderhoud toe is. In dit bericht staat ook vermeld bij welke service partner bij jou in de buurt, jij jouw auto mag aanbieden voor onderhoud.

  Wat houdt de Mobility Wallet Brandstofpas in?

  Kies je voor de Mobility Wallet Brandstofpas dan tank je bij 1.150 stations in Nederland met een vaste korting per liter. Op deze manier tank je voordelig en snel. Navigeer direct naar het dichtstbijzijnde tankstation met de AlphaGuide app. Hierin staan alle tanklocaties binnen het Mobility Wallet netwerk. Door op één van de gevonden locaties te klikken kan je vervolgens ook eenvoudig de navigatie er naar toe starten. De pas is uit te breiden met verschillende opties waaronder Europa dekking, tol, wassen en parkeren.

  Tol:

  Alphabet werkt met nationale en internationale brandstofpassen. De internationale brandstofpas biedt de mogelijkheid brandstof te tanken en tol te betalen bij alle brandstof- en tolstations waar de pas geaccepteerd wordt in het Buitenland.

  Wasstraat:

  Naast de brandstoffen kunnen er bij de aangesloten tankstations diensten zoals autowassen en autovloeistoffen (zoals koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en motorolie) worden afgerekend, mits de limietinstelling en de werkgever dit toestaat.

  Parkeren:

  Ook op straat waar betaald parkeren verplicht is, gebruik je de mobility wallet. Parkeer in de 115 gemeentes die aangesloten zijn bij het nationale parkeerregister. Gebruik hiervoor de AlphaGuide app of het Driver dashboard van MTc om de parkeertransactie mobiel te starten en stoppen.

 • Facturatie

  Is het mogelijk om een contract voortijdig te beëindigen?

  Ja, dat is mogelijk. Mocht onverhoopt de situatie zich voordoen dat je de leaseauto eerder wilt inleveren dan de einddatum van jouw contract, dan verrekenen wij een opzeggingsvergoeding met jou.  

  Hoe wordt de opzeggingsvergoeding berekend?

  Dit is afhankelijk van het moment waarop beëindiging zal plaatsvinden. Het volgende onderscheid wordt gemaakt bij de beëindiging van een leasecontract:

  • In de eerste 2 jaar van de looptijd wordt het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde van de leaseauto in rekening gebracht; dit wordt berekend op het moment van beëindiging.
  • Na 2 jaar wordt het leasetarief opnieuw berekend op basis van ons Raster; de eindkilometerstand en de werkelijke looptijd van het leasecontract zijn hiervoor bepalend. 

  In beide gevallen is een vergoeding verschuldigd voor gemiste opbrengsten, die staat in de Tarieventabel. Het totale bedrag wordt bij jou in rekening gebracht.

  Hoe worden de meer- en minderkilometers verrekend?

  Dit doen we door middel van ons raster. Voorafgaand aan ieder leasecontract ontvang je standaard een overzicht waarmee je inzicht krijgt in de ontwikkeling van het leasetarief wanneer het aantal kilometers en/of de looptijd van het contract afwijkt. Hierdoor kom je tijdens het leasecontract niet voor verrassingen te staan als er meer of minder kilometers worden gereden dan in het leasecontract is afgesproken. 

 • Schade & verzekeringen

  Is de auto ook verzekerd in het buitenland?

  Ja, de dekking geldt ook voor het buitenland. De landen waar de auto verzekerd is staan vermeld op de groene verzekeringskaart.

  Welke verzekering is inbegrepen?

  De auto heeft een WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid), zoals dat verplicht is in Nederland. Dit is een dekking voor aan anderen toegebrachte schade. Daarnaast is er ook een casco-dekking van toepassing. Dit wordt meestal aangegeven als een all-risk dekking. Hiermee is schade aan of diefstal van de auto verzekerd. Eventuele persoonlijke schade of letselschade worden niet gedekt door de casco-verzekering.

  Welke verzekering is optioneel?

  Om persoonlijke materiële schade of letselschade als gevolg van een ongeval te verzekeren kun je een schadeverzekering inzittenden (SVI) afsluiten. Wil je een extra uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden verzekeren dan kun je een ongevallen verzekering inzittenden (OVI) afsluiten. Letselschade en schade aan persoonlijke bezittingen van jou of je werknemers zijn namelijk niet verzekerd met de casco-verzekering.

  Wat is er niet verzekerd?

  Rechtsbijstand voor verkeer en verhaalsbijstand kunnen niet verzekerd worden via Alphabet. 

  Waar kan ik schade melden?

  Via www.mijnschademelding.nl kun je schade aan jouw auto direct online melden. Heb je een schadeformulier ingevuld, dan kun je deze per e-mail versturen naar schade@alphabet.com

  Waarvoor mag ik de auto niet gebruiken?

  Je mag de leaseauto niet gebruiken voor rijlessen, wedstrijden, behendigheidsritten of andere activiteiten die buiten het reguliere autorijden vallen. In die situaties is de auto niet verzekerd.

  Waar vind ik de verzekeringsvoorwaarden?

  Deze ontvang je standaard bij jouw leasecontract, maar zijn uiteraard ook altijd hier op onze website te vinden.

  Waar kan ik mijn verzekeringsbewijs/groene kaart vinden?

  Een verzekeringsbewijs, of in de volksmond ook wel bekend als de ‘groene kaart’ is in de meeste EU landen niet meer fysiek verplicht. Je kunt een digitale versie opvragen via je persoonlijke My Alphabet account. 

  Waar wordt eventuele schade gerepareerd?

  Meld je schade altijd eerst via www.mijnschademelding.nl. Je krijgt van ons direct te horen waar je de schade kunt laten repareren.

  Hoe is een vervangende auto geregeld?

  Standaard zit er geen vervangende auto in het leasecontract. Je kunt er tijdens de bestelling voor  kiezen om een vervangende auto mee te bestellen. Wanneer je  hiervoor kiest heb je per direct recht op een vervangende auto bij onderhoud en schade. Als vervangende auto biedt Alphabet een auto uit het B-segment, bijvoorbeeld een Volkswagen Polo of vergelijkbaar.

  Wat gebeurt er met reeds opgebouwde schadevrije jaren die je hebt opgebouwd, voordat je een leasecontract afsluit?

  Schadevrije jaren worden drie jaar bewaard in het ROY-data systeem (database voor schadeverzekeraars). Daarna komen ze te vervallen. Afhankelijk van je verzekeraar kun je ze wellicht overhevelen aan een familielid, zoals je partner.

  Worden er gedurende het contract ook schadevrije jaren opgebouwd?

  Bij Alphabet bouw je geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kun je bij ons een schadeoverzicht opvragen. Dit doe je door een mail te sturen naar schade@alphabet.com. Hierop staan de niet-verhaalbare schades met de kosten en de oorzaak van de schade. Verzekeraars beoordelen zelf of je op basis van het schadeoverzicht premiekorting krijgt. Dit verschilt dus per verzekeraar.

   

 • Contract tussentijds beëindigen of opzeggen

  Is het mogelijk om een contract voortijdig te beëindigen?

  Ja, dat is mogelijk. Mocht onverhoopt de situatie zich voordoen dat je de leaseauto eerder wilt inleveren dan de einddatum van jouw contract, dan verrekenen wij een opzeggingsvergoeding met jou.  

  Hoe wordt de opzeggingsvergoeding berekend?

  Dit is afhankelijk van het moment waarop beëindiging zal plaatsvinden. Het volgende onderscheid wordt gemaakt bij de beëindiging van een leasecontract:

  • In de eerste 2 jaar van de looptijd wordt het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde van de leaseauto in rekening gebracht; dit wordt berekend op het moment van beëindiging.
  • Na 2 jaar wordt het leasetarief opnieuw berekend op basis van ons Raster; de eindkilometerstand en de werkelijke looptijd van het leasecontract zijn hiervoor bepalend. 

  In beide gevallen is een vergoeding verschuldigd voor gemiste opbrengsten, die staat in de Tarieventabel. Het totale bedrag wordt bij jou in rekening gebracht.

  Hoe worden de meer- en minderkilometers verrekend?

  Dit doen we door middel van ons raster. Voorafgaand aan ieder leasecontract ontvang je standaard een overzicht waarmee je inzicht krijgt in de ontwikkeling van het leasetarief wanneer het aantal kilometers en/of de looptijd van het contract afwijkt. Hierdoor kom je tijdens het leasecontract niet voor verrassingen te staan als er meer of minder kilometers worden gereden dan in het leasecontract is afgesproken. 

 • Prijswijzigingen

  Kan mijn leasetarief nog wijzigen?

  Door tussentijdse wijzigingen kan het leasetarief bij aflevering afwijken van het leasetarief op het moment van bestellen. Ook op een later tijdstip kan het tarief wijzigen.

  Waarom kan het leasebedrag bij aanvang van het contract gewijzigd zijn?

  De hoogte van het leasetarief wordt bepaald door looptijd, jaarkilometrage en de overeengekomen componenten. De bedragen vermeld in een leasecontract, dat is opgemaakt vóór de leverdatum, zijn voorlopig. Het leasetarief wordt door Alphabet vastgesteld op de leverdatum, als de definitieve kostprijs van het leasevoertuig bekend is geworden.

  Waarom kan het leasebedrag tussentijds wijzigen?

  Alphabet kan het leasetarief aanpassen in de volgende situaties, opgesomd per component:

  • Component a. Afschrijving: wijziging kan plaatsvinden als gevolg van overheidsmaatregelen.
  • Component b. Motorrijtuigenbelasting en overige belastingen: wijziging kan plaatsvinden als gevolg van overheidsmaatregelen.
  • Component c. Premie voor de WA-verzekering en cascodekking.
  • Component d. Premie voor aanvullende verzekeringen en dekkingen: bij wijziging van de premie c.q. kosten van verzekeringen die aan Alphabet worden berekend.
  • Component e. Rente: wijziging van de rente kan plaatsvinden voor een individueel leasecontract als de rente met meer dan 0,25% is gestegen over een periode van drie maanden of langer, vanaf de datum waarop het leasecontract van kracht is geworden tot de leverdatum en wijziging van de rente kan plaatsvinden voor alle nieuwe leasecontracten, na een wijziging van de kosten die aan Alphabet worden berekend voor de funding van haar activiteiten als gevolg van marktontwikkelingen.